Ofte stillede spørgsmål

  

 
Gode grunde til at købe en Automower®

 
Er det tidskrævende at eje og bruge en Automower®?
   
Nej, Automower® er meget nem at betjene. Du får et konstant flot resultat, uden de store anstrengelser. Når først Automoweren er installeret, sørger den selv for at din plæne altid er flot klippet uden den store indblanding fra din side – uanset om du er hjemme, på kontoret eller på ferie. Din plæne vil altid være perfekt klippet og vedligeholdt – uden at du selv slår græsset.

Er den let at bruge?

Ja, meget let. Automowerne er meget lette i forhold til almindelige plæneklippere, de vejer kun fra 9 til 14 kg. Informationspanelet er meget nemt at forstå og bruge – når først den er installeret, sørger den selv for at slå græsset.

Støjer Automower®?

Overhovedet ikke. Lydniveauet på Automower® er meget lavt kun 62 dB(A). Sammenlignet med en almindelig plæneklipper som udsender mellem 95 og 100 dB(A). Det betyder, at Automower® er en meget stille plæneklipper. Du kan sagtens lade den klippe, uden at den forstyrrer dig eller dine naboer.

Hvilken betydning har Automower® for miljøet?

Eftersom Automower® kører på batterier, afgiver den ingen emissioner og energiforbruget er meget lavt. Omkostningerne ved at have Automower® kørende er kun på mellem 110 og 600 kr. om året i elektricitet, alt afhængig af størrelsen på plænen.

Hvad hvis man har allergi. Gør den konstante græsklipning allergien værre?

Tværtimod, hvis du har græsallergi eller høfeber kan Automower® være en god løsning. Eftersom du ikke behøver at være til stede når græsset bliver slået, eliminerer du automatisk kontakten med det nyklippede græs. Derudover holdes græsset så kort at allergener ikke bliver luftbårne. Ejere af automower®, som lider af græsallergi, har fundet ud af, at de kan holde ud at opholde sig i haven.

Brug af Automower®

Hvordan installerer man Automower®?

Du kan sagtens installere Automoweren selv. Følg blot instruktionerne i brugervejledningen. Det tager omkring 2-5 timer afhængig af havens størrelse og beskaffenhed. automower® forhandlerne tilbyder også installation af maskinen, det er dog ikke inkluderet i prisen.
 
Hvordan starter og stopper jeg Automower®?
 
Når først Automoweren er installeret, skal du bare tænde for strømmen og lukke lågen til tastaturet. For at stoppe den skal bare trykke på den store røde STOP knap.
 
Skal jeg grave afgræsningskablet ned?
 
Nej, afgrænsningskablet kan lægges på jorden og fastgøres med de medfølgende kramper. Efter nogle uger vil græsset vokse op over kablet, og det vil ikke længere være synligt. Det er en god ide at klippe græsset så kort som muligt langs kanten af plænen, for at kablet kan komme så tæt på jorden som muligt. Er du interesseret i at grave kablet ned, er det også muligt. Den anbefalede dybde er 3-10 cm.
Hvad sker der hvis jeg glemmer min PIN-kode?
 
For at hjælpe med PIN-koden skal du kontakte forhandleren, hvor Automoweren er købt.

Passende haver

Hvor store græsplæner kan Automower® klippe?
 
Automower® kan klippe græsplæner på op til 5500 m2 +/- 20%, afhængig af modellen og havens beskaffenhed. Modellernes kapacitet er følgende:
Automower® 210 C : 0-500m²
Automower® 220 AC : 0-1800m²
Automower® 230 ACX : 0-3000m²
Automower® Solar Hybrid : 0-2200m²
Automower® 260 ACX : 0-5500m²
 
Har jeg stadigvæk brug for en almindelig plæneklipper?
 
Nej, vi anbefaler, at du supplerer med en trimmer, for at få den perfekte finish på haven.
 
Hvad gør jeg hvis, min græsplæne er større end 5500 m2?
 
Det er muligt at installere to eller flere maskiner ved siden af hinanden. I dag har vi mange installationer med to eller flere maskiner rundt om i verdenen.
 
Kan Automower® bruges i mindre haver?
 
Ja, Automowerens arbejdstid kan indstilles til den pågældende haves størrelse. En fingerregel er at de klipper 75 m2 pr. time (220 AC), 90 m2 pr. time (Solar Hybrid), 125 m2 pr. time (230 ACX) og 250 m2 pr. time (260 ACX). Automower® 210 er også et effektivt valg til villaejere med små plæner eller græsplæner, der er delt i flere dele.
 
Kan Automower® klippe alle typer haver?
 
I princippet ja, så længe stigningen ikke overskrider 35%. Ved en have, som består af mange små græsarealer, mister man det bekvemmelige i Automower®, da den skal flyttes rundt manuelt. Når du installerer Automower® skal du sikre dig, at den ikke klipper f.eks. blomster, buske, træer og sten.
 
Vil Automower® kunne klippe min kuperede græsplæne?
 
Automower® kan sagtens klippe kuperede græsplæner, takket være dens store baghjul. Små dybe huller kan dog få den til at køre fast. Automower® er lille nok til at følge en kuperet græsplænes kurver, og vil ikke skalpere plænen som mange større plæneklippere.
 
Kan Automower® opdage ting som tøj og legetøj, der ligger på græsplænen?
 
Nej, det er op til ejeren at holde græsplænen fri for ting som Automower® kan ramme. Alt som er småt nok til, at Automower® kan køre henover, kan risikere at blive ødelagt eller ødelægge maskines knive. Sørg for at holde græsplænen fri for ting inden Automoweren skal klippe.
 
Hvad med grankogler, grene og f. eks. æbler på jorden?
 
For at knivene skal holde længst muligt, er det en god ide at rive græsplænen med jævne mellemrum. De vil ikke skade Automoweren, men knivene vil blive slidt hurtigere. Grene kan også risikere at bøje knivene, hvilket vil resultere i et dårligt klipperesultat.
 
Jeg har et pænt blomsterbed og træer jeg gerne vil beskytte, er det muligt?
 
Hvis afgrænsningskablet er lagt rigtigt rundt om f.eks. bede, træer eller buske, så kan Automower® ikke beskadige eller køre ind på disse områder.
 
Hvordan klarer Automower® langt græs?
 
Hvis græsset er meget langt og kraftigt, bør man hæve klippehøjden og så gradvist sætte den ned til den fortrukne højde. I ekstreme tilfælde kan det være nødvendigt at lade en almindelig plæneklipper klippe græsset, inden Automower® tager over.
 
Jeg har meget mos i min have, hvordan påvirker det Automoweren?
 
Det er faktisk Automoweren der påvirker mosset. Den konstante klipning har en meget positiv indflydelse på græssets vækst, som fører til at mosset gradvist forsvinder.
 
Kan Automower® klippe græs, når det regner?
Ja, men vi anbefaler, at tage Automoweren indenfor under ekstreme vejrforhold, som f.eks. skybrud.
 
Kan Automower® klippe, når det er meget varmt?
 
Automower® er konstrueret til at klippe i temperaturer på over 45ºC. Fra 25ºC vil klippe- og ladetiden blive mindre, da batterikapaciteten er lavere under varme forhold. Klipperesultatet forbliver perfekt.
 
Hvis jeg også vil bruge Automower® i mit sommerhus eller dele den med min nabo, kan Automower® så klippe to forskellige steder?
 
Ja, hvis man køber to ladestationer og to afgrænsningskabler, kan man have to forskellige installationer og bruge Automower® begge steder.

Sikkerhed

Kan børn lege på græsplænen, når Automower® klipper?
 
Selvom Automower® ikke er særlig kraftig, kan den stadigvæk skære i fingre og tæer, hvis de kommer i kontakt med knivene. Som en sikkerhed vil knivene automatisk stoppe hvis Automower® bliver løftet eller vælter rundt. Vi anbefaler at slukke for Automower®, når små børn leger på græsplænen.
 
Har Automower® en tyverisikring?
 
Ja, den har flere forskellige tyverisikringer, der kan aktiveres. Vigtigst er at Automower® ikke kan bruges uden den personlige PIN-kode. Installationslåsen forhindrer, at Automower® kan bruges andre steder end på din græsplæne. Tidslåsen kræver, at du taster den firecifrede PIN-kode med intervaller, du selv bestemmer. Alarmen kræver, at du taster det første ciffer, når den bliver stoppet – ellers vil alarmen lyde.
 
Er Automower® potentielt farlig for hunde og katte?
 
Nej, vores erfaringer viser at dyr respekterer Automoweren og giver den plads. Når de f.eks. ligger sig for at hvile, ligger de sig uden for det område hvor Automoweren kører. Automower® er dog udstyret med sensorer, der får klipperen til at bakke og ændre retning, hvis den rammer en genstand, som f.eks. et dyr. Hvis den rammer et dyr, er det meget lidt og vil højst sandsynligt ikke skade dyret.

Service og vedligehold

Hvor kan jeg købe reservedele og få serviceret Automower®?
 
Du kan få serviceret Automower® hos os.
 
Hvad er den forventede levetid på batteriet?
 
Det kommer an på græsarealet og hvor mange timer Automower® kører. Hvis Automower® kører 6 måneder om året på 800 m2, vil batteriet holde ca. 2-3 sæsoner. For at spare på batteriet er det en god ide at tilpasse klippetiden til plænens størrelse. I tørre perioder kan man med fordel nedsætte klippetiden, uden at det går ud over klipperesultatet.
 
Hvad er levetiden på knivene?
 
Levetiden på knivene afhænger af græsset. Typisk holder de 1-2 måneder, ved almindelig slid, på plæner på 1000 m2. Du kan nemt udskifte de 3 knive på under 5 min. med en almindelig skruetrækker.
 
Skal Automower® opbevares indenfor om vinteren?
 
Ja, det er nødvendigt. Før Automower® tages ind for vinteren er det en god ide at gøre den ren. Den skal opbevares tørt og frostfrit. Vi anbefaler også, at opbevare ladestationen indenfor, afgrænsnings- og evt. guidekabel kan blive i jorden.
 
Hvordan vedligeholder jeg Automower® bedst muligt?
 
Det er vigtigt at udskifte knivene regelmæssigt for at få et vedvarende flot klipperesultat. Det er også en god ide at bruge 5 min. på rengøring af hjul og chassis en gang imellem.

At købe Automower®

Hvor kan jeg købe Automower®?
 
Her på siden :)
 
Hvad koster Automower®?
 
Priserne ligger mellem 10.995,- og 29.995,- afhængig af hvilken model man ønsker.

 
Fortsæt